Bekijk de kaart
Winnaar ANWB uitje van de toekomst

The Nature Game

magische tabletgame in de natuur

Wat betekent The Nature Game voor natuurorganisaties?

The Nature Game biedt natuurorganisaties een hartveroverende manier om met jouw verhaal publiek te bereiken. Door het verhaal te verpakken in een vorm die hen aanspreekt biedt The Nature Game een ‘supercoole’ beleving van het natuurgebied. Door interactieve spellen, gave filmpjes, en een spannend verhaal wordt uw landschap voor de jongeren een interactieve ontdekkingsreis.

Wandelen was nog nooit zo leuk! Voordat je het weet ben je twee uur verder, lekker buiten en geboeid door het verhaal van een Nationaal Park of ander gebied. Elk verhaal is anders en uniek per lokatie. Met de tools van Storytelling & Beleving en participatie van uw medewerkers toveren wij uw verhaal tot leven tot een drie dimensionaal verhalenboek!

Zo’n game iets voor u?

The Nature Game maakt Gaming Voor Natuur voor elke natuurorganisatie bereikbaar en laagdrempelig. Een unieke game, zonder de sores van ontwikkeling en digitale techniek, dat kan. Wij bedachten het voor u.

Elk landschap valt onder het gezamenlijke merk The Nature Game, maar heeft daarbinnen zijn eigen verhaal met alle unieke kenmerken van het specifieke gebied. Hierdoor maakt de natuurorganisatie gebruik van het reeds door ons ontwikkeld digitaal systeem, dat veel onderzoek, ontwikkelkosten en technische kennis inkopen bespaard. Wij zetten Storytelling & Imagineering in voor uw gebied, waardoor elk natuurgebied binnen dit systeem zijn eigen verhaal krijgt.

Laat ons uw verhaal vertellen!
Geinteresseerd?
Neem dan contact op;

info@thenaturegame.nl

Lees hieronder alles over de unieke kenmerken van The Nature Game.

1 De jeugd weer naar buiten!

“Wandelen was nog nooit zo leuk”, horen we terug van de spelers. “Ze hebben 2 uur lang geboeid buiten gelopen zonder te klagen”

The Nature Game biedt net even wat meer beleving en spektakel voor de doelgroep 8 plus in de natuur. We hoeven het u niet meer uit te leggen natuurlijk; kinderen/jongeren die weer naar buiten gaan en lekker bewegen blijven langer gezond en zorgen voor een gezonde samenleving. Zij zijn fitter, slanker, stressbestendiger, minder verslavingsgevoelig en zien ook weer de waarde in van het behoud van onze leefomgeving.

2 Spelenderwijs leren over de natuur!

The Nature Game is als een wandeling met de boswachter. De verhalen die de boswachter normaal aan je zou vertellen, maar ook de cultuurhistoricus, de directeur, de struikrover, het Witte Wief, en nog veel meer, zitten in het spel verstopt. Spelenderwijs leer je basiskennis over de natuur, dieren, maar ook over de geschiedenis van het landschap, kunst en cultuur. Omdat je een interactief spel speelt en zelf onderdeel bent, blijft de boodschap veel langer hangen en zal je verhalen van deze plek en de natuur niet snel meer vergeten! Ook voor scholen een aanrader!

3 Nieuwe doelgroepen voor de natuur

In de Hoge Veluwe was 75% van de spelers speciaal voor The Nature Game naar het natuurgebied gekomen. Dus het werkt! Door de extra beleving, Virtual Reality, spannend verhaal en verdieping bieden The Nature Game iets unieks voor uw gebied, echt een uitje! Dat trekt dus ook andere doelgroepen aan, en het werkt echt. We hopen door middel van de game een bredere doelgroep aan te spreken die de waarde en schoonheid van de natuur gaat zien en deze helpt te behouden.

4 Boodschap wordt beleving

In dit project worden de principes van Storytelling en imagineering toegepast op de natuur. Het imagineering principe is er op gebaseerd dat je het verhaal/educatie verpakt in een onvergetelijke en interactieve beleving. Door deze beleving en interactie speelt de speler zelf de hoofdrol in het verhaal, wordt ondergedompeld, of maakt een reis door de tijd, hoe cool is dat. Dat vergeten ze dus nooit meer!

5 Uniek interactief verhaal van jouw lokatie!

“Mam, gaan we alweer naar het bos? daar waren we vorige week ook al”. Die tijd is voorbij. Ze rennen door het bos heen! The Nature Game veranderd uw locatie in een 3 dimensionaal interactief verhalenboek, met meerdere lagen & verhaallijnen. Naast natuureducatie ook, geschiedenis, sagen en legenden, geheimen, en mysteries. Dit spel vertelt het verhaal van uw natuurgebied. We blazen letterlijk het gebied leven in. Dat geeft een extra dimensie aan het landschap. Dat maakt de plek tot een unieke plek die met niets vergelijkbaar is. Het gaat over konijnen, vogels en planten, maar ook over de Dolende Ridder die door het landschap waadde. Elk verhaal is anders. En natuurlijk is er een hoofdverhaal, de titel van uw eigen spannende jongensboek. Dus verzamel ze nu allemaal!

Een nieuw verdienmodel voor natuur

Het doel van deze game is niet om geld te verdienen, maar het is wel een leuke bijkomstigheid. Beleving en toch een businessmodel. Marketing is een krachtig instrument om alles uit de game te halen. Daarmee heeft u een 3 dimensionaal verhalenboek, maar ook een bijverdienste.

7 Gaming voor elke natuurorganisatie bereikbaar

De belangrijkste doelstelling van de eerste Co-financierder van The nature Game (Innovatie Agro & Natuur) was Gaming Voor Natuur laagdrempelig maken voor elke natuurorganisatie. En dat is gelukt. The Nature Game is een instapmodel, het frame ligt er al. Toch is het ook maatwerk. Meer weten? info@thenaturegame.nl

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang regelmatig updates over interessante ontwikkelingen van Met Mindfulness

* verplichte velden
mapper de map